Office Support / Callsenter

Office Support / Callsenter

20469971 mHar du erfaring med at arbeidsdagen kan være for lang i forhold til å ha kun én ansatt til å passe resepsjonen?
ServiceKompagniet® kan også tilby å bemanne resepsjonen først på dagen eller på slutten av dagen f.eks. i kombinasjon med den daglige rengjøringen, driften av kantinen eller lunsjordningen i firmaet ditt, slik at du kan ”nøyes” med én ansatt til denne oppgaven.
Du kan naturligvis også velge å la ServiceKompagniet® ta seg av denne oppgaven i det daglige i hele foretakets åpningstid. Vi kan også tre til ved ferie og sykdom.
Det kan også inngås en avtale om overbelastning på foretakets telefonsystem, slik at du sikrer at alle telefoner til foretaket blir besvart. Kan din egen resepsjonist ikke rekke alle samtalene går samtalen videre til ServiceKompagniet® hvor samtalen selvfølgelig blir besvart i ditt firmanavn, og vi utfører deretter den avtalte handlingen, slik at foretakets kunde opplever en profesjonell betjening, og du unngår å miste en viktig telefon – eller kanskje en ordre!
Du kan også få hjelp til hentning av dagens post, omdeling til rette vedkommende og innsamling.
ServiceKompagniet® tilbyr også kurerlevering, slik at om du har en forsendelse som haster, gir du bare oss beskjed, og vi tar hånd om å levere forsendelsen. Dør til dør-service uten omveier.
Dessuten kan vi foreta møtebooking, kundetilfredshetsanalyser og callsenter-oppgaver.

S5 Box

Login

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.